Руски съд  днес е осъдил на седем години и половина

...
Руски съд  днес е осъдил на седем години и половина
Коментари Харесай

Осъдиха съветничка на Навални на 7,5 години затвор по обвинения в екстремизъм

Руски съд  днес е осъдил на седем години и половина затвор някогашната ръководителка на предизборните акции на опозиционния водач Алексей Навални, водени в град Уфа, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски медии. Лилия Чанишева е била приета за отговорна по обвинявания в " основаване на екстремистка организация ", прецизираха медиите.

Поддръжници на Навални реагираха на присъдата с отвращение. Съветничката на опозиционера Любов Собол я назова политическа присъда и съобщи, че съветският президент Владимир Путин е " прибрал още един пленник в наказателна колония ".

Навални , който е най-известният съперник на Путин, излежава присъди с общ период 11 и половина години в наказателна колония по обвинявания в машинация и други закононарушения, за които той твърди, че са били скалъпени, с цел да му затворят устата. Срещу него са повдигнати и още обвинявания в " екстремизъм " и в случай че бъде приет за отговорен, е допустимо присъдата му да бъде удължена с десетки години.

Правозащитни групи и западни държавни управления считат Навални за политически пандизчия. Кремъл отхвърля това и всекидневно отхвърля да разяснява случая, препращайки въпроси във връзка с опозиционера към съда и службата за пандизите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР